Linkbuilding

Wilt u uw bedrijf laten groeien en meer klanten binnen halen? Dan is internet natuurlijk de plaats waar u dat regelt. Was vroeger een goede reclame door middel van advertenties en tevreden klanten van belang, nu zoeken de meeste mensen via internet naar een product of dienst dat zij nodig hebben. Dat betekent dat ook linkbuilding steeds belangrijker wordt. Linkbuilding is een manier om ervoor te zorgen dat uw website beter te vinden is bij zoekmachines. U zult zich misschien afvragen waarom dat nu van belang is. Dat is belangrijk omdat de meeste mensen nu eenmaal bijvoorbeeld Google gebruiken om te zoeken naar een bedrijf dat een dienst of product levert. Doet u niet aan linkbuilding, dan is de kans klein dat zij u zomaar vinden. Iedere zoeker op internet gaat immers eigenlijk hetzelfde te werk. Hij of zij voert een zoekterm in bij de zoekmachines en bekijkt vervolgens de eerste paar links die er gegeven worden. Vaak wordt er enkel naar de bovenste vijf of zes gekeken. Staat hier niet tussen wat zij zoeken, dan is de kans groter dat zij een nieuwe zoekterm invoeren, dan dat zij naar beneden scrollen of zelfs naar de tweede pagina met resultaten gaan. Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is om in de top te staan, dit kan u veel nieuwe klanten bezorgen en zo kunt u uw omzet vergroten. Door gebruik te maken van linkbuilding, kunt u ervoor zorgen dat uw score beter wordt en met de juiste kennis van zaken, doorzettingsvermogen en soms ook wat geluk, komt u zo ook in de top terecht bij voor u belangrijke zoektermen. Gebruik maken van linkbuilding en uw score in de zoekresultaten verhogen is dus echt belangrijk als u via uw website meer omzet binnen wilt halen.

Wat is linkbuilding?

Het klinkt dus heel mooi, de mogelijkheden die linkbuilding te bieden heeft. Maar wat is het nu eigenlijk precies, hoe gaat het in zijn werk? Linkbuilding houdt in dat u er voor zorgt dat er zoveel mogelijk links naar uw website zijn te vinden op internet. Meer links zorgen er immers voor dat de kans groter is dat mensen op uw pagina terecht komen en dat levert dus meer verkeer op uw site op. Hoe meer traffic u heeft, hoe hoger u door zoekmachines ingeschaald wordt. Bovendien zorgen de vele links er ook al voor dat u hoger ingedeeld wordt, hoe meer anderen er naar u verwijzen, hoe hoger bijvoorbeeld Google u waardeert. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u veel van deze backlinks krijgt? Oftewel, hoe kunt u zelf met linkbuilding aan de slag gaan? Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een vermelding vragen op een startpagina die met uw dienst of product te maken heeft. Ook kunt u ervoor kiezen om vaak te reageren op de diverse fora die er zijn en daarbij een link achter te laten van uw website. Een heel gebruikelijke manier van linkbuilding is de zogenaamde linkruil. U vraagt andere sites om een link te plaatsen en in ruil daarvoor vermeldt u hun websites op die van u. Een andere optie is om een blogger te vragen om eens een bericht over u te schrijven of om zelf een gastblog in te dienen. Er zijn diverse blogs te vinden die wel eens van gastbloggers gebruik maken en zo kunt u zichzelf ook nog eens presenteren. Ook is het mogelijk om op fora te reageren met daarbij steeds ook een vermelding van uw pagina. Met andere woorden, er zijn veel verschillende manieren waarop linkbuilding uitgevoerd kan worden.

Professionele hulp

Linkbuilding lijkt heel eenvoudig, maar wat we nu nog niet gemeld hebben, is dat niet alle manieren van het verkrijgen van backlinks even zeer gewaardeerd worden door zoekmachines. Het krijgen van een hoge score blijft een kat en muis spel, webbeheerders proberen met trucjes hun scores te verhogen en zoekmachines proberen dit vervolgens met algoritmes weer te doorzien. Gaat u bijvoorbeeld in een poging tot linkbuilding op één dag op heel veel verschillende blogs en fora reacties plaatsen waarin u uw website noemt, dan zal dit zeker niet gewaardeerd worden. Dit wordt meteen herkend als een onnatuurlijke manier van linkopbouw en dit kan negatieve gevolgen voor u hebben. U kunt hierdoor namelijk juist slechter beoordeeld worden en dat was nu net niet uw bedoeling. Het is voor een leek dus nog best lastig om zelf met linkbuilding aan de slag te gaan, want wat wordt er nu wel geaccepteerd en wat niet? Hoe zorgt u voor een hoge score en wat moet u juist vermijden te doen? Gelukkig zijn er professionals die zich dagelijks met dergelijke zaken bezig houden en zij kunnen u hier dan ook goed bij helpen. Zoekt u hulp voor linkbuilding, dan bent u bij 1 Good Designer aan het juiste adres. Waarom zou u voor hen kiezen? U kiest voor hen omdat:

  • zij al sinds 2006 in dat vakgebied bezig zijn
  • zij al vele bedrijven succesvol hebben geholpen
  • zij veel kennis van zaken hebben

Dat laatste is natuurlijk van groot belang. De mensen van 1 Good Designer weten welk soort backlinks wel werken en welke niet. Ook weten zij hoeveel links er per dag verkregen zouden moeten worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Wilt u door middel van linkbuilding hoger scoren bij zoekmachines, dan is 1 Good Designer de professional die u zoekt.